Marian Lupu a întreprins o vizită de lucru la Berlin

Preşedintele Partidului Democrat, Marian Lupu, a întreprins o vizită de lucru la Berlin. Liderul PDM s-a întâlnit cu reprezentanții Bundestangului și oficiali de rang.

”Partidul Democrat din Moldova, în calitatea sa de membru asociat PES, și-a asumat responsabilitea de a dinamiza dialogul cu partenerii europeni, atât prin atingerea obiectivelor stabilite prin actul de guvrnare, cât și la nivel bilateral, cu statele membre ale UE. Iar acest dialog poate fi cel mai bine accentuat prin intermediul și cu ajutorul colegilor social-democraţi din state membre ale comunitatii euroepene”.

Declarația a fost făcută de liderul PDM Marian Lupu în discuțiile cu conducerea Partidului Social-Democrat German.

În cadrul vizitei, Marian Lupu a avut întrevederi cu Christoph Zoeppel, ex-Ministru de Stat, Consilier special al Președintelui PSE, Ambasadorul Andreas Peschke,  Reprezentant special pentru Europa de Est, Caucaz şi Asia Centrală a MAE federal, Christoph Heusgen, consilierul Cancelarului Federal pe probleme politice și de securitate, Fritz Felgentreu, deputat în Bundestag din partea Fracțiunii SPD, Președintele Forumului Germano-Moldav, Norbert Sprinrath(SPD), membru al Comisiei pentru afaceri europene, coraportor PaE, Achim Barchmann (SPD), Vicepreședintele Comisiei pentru afaceri europene, coraportor PaE, Ute Finckh-Kramer, deputat în Bundenstagul german, Hans Peter E. Hinrichsen, șeful departamentului pentru Rusia, Belarus, Republica Moldova și Parteneriatul Estic.

Vizita are drept obiectiv consolidarea dialogului la nivel de partide social-democrate, între SPD și PDM. De asemenea, pe această cale se urmăreştedinamizarea dialogului dintre Republica Moldova si Republica Federală Germania.

Marian Lupu le-a vorbit parlamentarilor germani despre situaţia social-politică și economică din Republica Moldova.

”Angajamentele asumate de către Partidul Democrat din Moldova, în calitate de partid ce face parte din coaliţia de guvernare, sunt axate pe realizarea obiectivului de integare europeana a Republicii Moldova, iar stabilitatea politică facilitează agenda europeană a țării”, a relatat Marian Lupu.

Totodată, liderul PDM a dat garanţii în ceea ce priveşte implementarea reformelor prioritare.

Reprezentanții SPD au avut un mesaj pozitiv pentru Republica Moldova. La nivel de partide s-a convenit în privința sistematizării dialogului între formaţiuni.

Relațiile cu FMI, refromele în domeniul economic și de fortificare a sistemului bancar, au fost subiecte de discuție ale liderului PDM cu dna Ute Kochlowski-Kadjaia, președintele Uniunii Economice Germane pentru Europa de Est.