Zgonea: PSD a obținut un rezultat foarte bun la locale; să fie foarte atent la semnalul primit de la societate

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a afirmat marți că PSD a obținut un rezultat foarte bun la alegerile locale din 5 iunie, adăugând că social-democrații trebuie să creeze politici publice pentru o guvernare foarte bună în administrația locală.

„Eu mi-am închis fără să vreau acest raport cu PSD în 27 aprilie, azi sunt deputat neafiliat, președintele Camerei Deputaților. Este un scor foarte bun pentru PSD, pentru stânga din Europa. Era previzibil, eu am estimat 35—37% în alegeri. Este o diferență destul de mică față de PNL, care și-a consolidat poziția pe partea dreaptă a eșicherului politic”, a spus Zgonea, la Parlament, întrebat dacă are regrete că nu mai face parte din partidul care a câștigat alegerile locale.

El a adăugat că PSD a obținut un rezultat bun la scrutinul din 5 iunie, iar acum așteptările alegătorilor sunt foarte mari.

„Din punct de vedere al unui om care este de stânga și a votat stânga în 5 iunie, pot să vă spun că este un rezultat foarte bun. Singura noastră problemă ca oameni de stânga este să nu confundăm un rezultat excepțional cu o guvernare bună, pentru că oamenii se vor uita în următoarele șase luni cum guvernăm administrația locală, sunt foarte multe așteptări. Aici sper că PSD cu celeritate va găsi soluțiile cele mai bune. PSD, din punctul meu de vedere, trebuie să fie foarte atent la acest semnal pe care l-a primit de la societate, joacă foarte bine, și-a consolidat poziția de lider, trebuie să creeze politici publice pentru o guvernare foarte bună în administrația locală”, a spus Zgonea.