Studiu: Salamul feliat poate contine intre 7.9% si 50% grasimi

Studiul Asociaţiei Pro Consumatori (APC) realizat în cadrul Campaniei Naționale de Informare și Educare,„Hrană sănătoasă – o investiție pe termen lung în sănătatea noastră”, arată că în 100 de grame de salam feliat se găsesc între 7,9 grame până la 50 grame de grăsimi.
Astfel, analiza informațiilor nutriționale în cazul sortimentelor selectate arată că 51% dintre salamurile feliate conţin în 100 grame produs între 30 şi 50 grame de grăsimi. De asemenea, 40% dintre salamurile feliate selectate conţin în 100 grame produs între 13,1 grame şi 20 grame de acizi graşi saturaţi, se indică într-un comunicat de presă.
Studiul Asociației Pro Consumatori (APC) s-a realizat prin achiziționarea din hipermarketuri sau supermarketuri a 51 tipuri de salam feliat.
Numeroase studii realizate de instituții medicale și universități de prestigiu au demonstrat că grăsimile saturate cresc riscul de apariție a afecțiunilor cardiovasculare precum infarctul miocardic acut sau accidentul vascular cerebral. De asemenea, grăsimile saturate sunt un factor e risc pentru cancerele de colon și sân, se indică în comunicatul APC.

Prin studiul APC se urmărește să se atragă atenția asupra conținutului acestor produse și potențialele efecte asupra sănătății consumatorilor.