Băsescu: Nu președinte, nu premier, nu miniștri, nu politicieni printre oamenii loviți de natură

Fostul președinte Traian Băsescu a criticat lipsa de implicare a politicienilor în ajutorarea oamenilor afectați de inundații, vijelii, alunecări de teren, susținând că, deși gesturile de strângere de ajutoare erau făcute uneori demonstrativ, ele erau extrem de utile sinistraților.

„Un început de vară cu vreme capricioasă. Inundații în mai toate zonele țării, furtuni, grindină, culturi agricole distruse, acoperișuri smulse de vijelii, alunecări de teren, case, păduri, stâlpi de electricitate și livezi puse la pământ, sate izolate. Nu președinte, nu premier, nu miniștri, nu politicieni printre oamenii loviți de natură. Ei doar citesc și se consideră informați, văzându-și liniștiți de weekendul prelungit”, a scris luni șeful statului pe pagina de Facebook.

În opinia sa, politicienilor le este frică de acuzațiile DNA ‘că ar putea obține foloase necuvenite în voturi’.

„De frica acuzațiilor DNA că ar putea obține foloase necuvenite în voturi, ceea ce le poate aduce închisoare, politicienii nu au mai bătut pe la porțile patronilor pentru a strânge ajutoare pentru cei aflați în necaz, fie că este vorba de pături, conserve, pâine, apă minerală, ulei, zahăr, haine, încălțăminte sau materiale de construcții. Chiar dacă aceste gesturi erau făcute uneori demonstrativ, ele erau extrem de utile sinistraților. Părem o națiune căreia parcă nu-i mai pasă de necazurile amărâților loviți de furia naturii. Sau poate așteptăm să-i vedem pe procurori în cizme de cauciuc împărțind apă și conserve în zonele sinistrate? Ei, cu siguranță, n-ar face-o pentru voturi, dar nici nu le pasă de sinistrați, pentru simplul motiv că ei sunt bugetari numiți și nu aleși prin vot. Legătura între votant și politician este însă una care trebuie să se manifeste în primul rând atunci când oamenilor le este greu, iar acum oamenilor afectați de inundații le este tare greu”, a afirmat Băsescu.

El a criticat și lipsa televiziunilor din satele calamitate. „Și de ce să n-o recunoaștem, dacă oameni politici nu sunt, nici televiziuni nu prea sunt în satele calamitate și printre oamenii aflați în necaz. Ceva este în neregulă cu noi, dar și cu instituțiile noastre”, a punctat fostul șef al statului.