Weber: Așa cum un Brexit ar însemna automat demisia Guvernului de la Londra, așa ar trebui să însemne și la nivelul UE

Președintele Comisiei Europene ar trebui să își dea demisia dacă Marea Britanie decide să părăsească UE, a declarat, joi, la RFI, europarlamentarul Renate Weber, membră a grupului ALDE din PE.

Ea spune că România a fost „tăcută” în privința referendumului din Regatul Unit, ”așa cum tăcută, din păcate, ne-am obișnuit să fie pe multe alte subiecte care țin de viitorul Uniunii Europene”.

„Eu sunt foarte decepționată de performanțele Comisiei conduse de domnul Juncker și așa cum un Brexit ar însemna automat demisia Guvernului de la Londra, așa ar trebui să însemne și la nivelul Uniunii Europene, cu toate consecințele, pentru că asta ar însemna o perioadă de oarecare instabilitate, până se numește o altă Comisie nu mai poți să ai continuitate în activitate, într-un moment în care Uniunea Europeană e într-o situație destul de critică, nu sunt rezolvate nici criza refugiaților, nici alte crize care țin de domeniul economic și social în UE, dar cred că o responsabilitate politică ar trebui să existe și la nivelul UE. Dacă mă întrebați însă dacă așa ceva se va întâmpla, o să vă spun că nu, nu cred sub nicio formă că se va întâmpla. Nu cred că o să existe o presiune din partea grupurilor politice atât de puternică încât să determine demisia Comisiei Juncker”, a spus Renate Weber.