La Chișinău se va desfășura Conferința anuală „Cooperarea dintre Parlament şi societatea civilă”

Parlamentul Republicii Moldova organizează a VII-a ediție a Conferinței anuale „Cooperarea dintre Parlament şi societatea civilă”. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Consiliul Național al ONG-urilor, Guvernul R. Moldova și partenerii de dezvoltare, informează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

Conferința se va desfășura în perioada 4-5 iulie 2016. Agenda primei zile a evenimentului va cuprinde 4 ateliere de lucru, avînd următoarele tematici: ”Mecanisme de cooperare între Parlament, Guvern şi societatea civilă: concepţia de colaborare dintre Parlament şi societatea civilă”, ”Implementarea şi continuitatea Strategiei de Dezvoltare a Societăţii Civile”, ”Rolul societăţii civile în procesul de implementare şi monitorizare a Acordului de Asociere Republica Moldova – UE”, ”Cooperarea pentru eficientizarea procesului de dezvoltare a Republicii Moldova”.

În cea de-a doua zi a Conferinței vor fi discutate subiecte ce vizează prezentarea modelelor eficiente de cooperare pe segmentul de politici publice între Parlament, Guvern și societatea civilă, identificarea soluțiilor de consolidare a transparenței decizionale a Parlamentului și Guvernului, precum și stabilirea principiilor comune de cooperare între guvernare, societatea civilă și partenerii de dezvoltare.

La discuții vor participa Președintele Parlamentului Andrian Candu, Prim-ministrul Pavel Filip, vicepreședintele Parlamentului Liliana Palihovici, viceprim-ministrul pe probleme sociale Gheorghe Brega, deputați, miniștri, ambasadori, reprezentanți ai societății civile, experţi internaţionali.