Dragnea: Gabriel Oprea rămâne un om de onoare; relația mea cu el va fi aceeași

Gabriel Oprea a fost întotdeauna un om de cuvânt, care a generat stabilitate în orice relație de colaborare și parteneriat, a declarat președintele PSD, Liviu Dragnea, care a arătat că regretă plecarea acestuia din UNPR.

„Am avut o discuție cu Gabriel Oprea cred cu 10 — 12 zile în urmă, la care era și dl Steriu. Și dl Oprea a spus foarte clar de atunci că, dacă UNPR se duce către PNL, el nu poate urma calea asta, el rămâne un om de stânga și un om de onoare. Dl Oprea, cu bunele și relele lui, (…) totdeauna a fost om de cuvânt și un om care a generat stabilitate în orice relație de colaborare și parteneriat, un om pe care ne-am bizuit. Mie îmi pare rău că s-a ajuns în situația asta, dar relația mea cu el rămâne aceeași”, a precizat Dragnea la Antena 3.

În ceea ce privește relația cu UNPR, Dragnea a arătat că nu-și permite să dea avertismente și nici ultimatumuri, dar PSD a rămas surprins față de gestul liderului Uniunii, Valeriu Steriu, de a merge imediat după locale către PNL.

„Noi nu stăm degeaba. După alegerile locale la noi nu s-a desfăcut șampania, toți colegii și-au frecat mâinile și s-au apucat de treabă, pentru că nu ai o victorie atunci când ai câștigat alegerile, ci când finalizezi proiectele promise în campanie. În ceea ce privește relația cu UNPR, noi rămânem deschiși în continuare. (…) Suntem surprinși de gestul dlui Steriu de a merge la PNL imediat după alegerile locale. Sincer, când am văzut că a apărut informația în presă, credeam că nu e adevărat”, a menționat Dragnea.

Președintele fondator al Uniunii Naționale pentru Progresul României, Gabriel Oprea, a anunțat vineri că se retrage din UNPR și va activa ca senator independent, iar la finalul mandatului de parlamentar va ieși din politică.

”Pentru a respinge toate scenariile ireale care se fac în legătură cu activitatea mea politică, vă anunț că am decis ca drumul meu să se despartă de cel al UNPR și să devin senator independent. Am decis, de asemenea, ca la finalul acestui mandat al Parlamentului să mă retrag din politică. Voi susține mereu proiectele ce țin de securitatea națională, îl voi susține pe președintele României în tot ceea ce ține de acest domeniu și, până la finalul mandatului, voi vota acele proiecte economice și sociale de care societatea are nevoie”, a scris, pe Facebook, Oprea.