Premierul Pavel Filip a pledat pentru valorificarea patrimoniului turistic rural în raionul Rezina

Prim-ministrul Pavel Filip a vizitat Mănăstirea Saharna, în cadrul vizitei de lucru în raionul Rezina. În discuţiile cu cetățenii din comunitatea locală, Pavel Filip a evidenţiat necesitatea dezvoltării obiectivelor culturale şi istorice din Republica Moldova, modernizării infrastructurii acestora şi creării condiţiilor de atragere a turiştilor, informează MOLDPRES cu referire la Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului.

În context, Premierul a apreciat că valorificarea patrimoniului turistic rural va avea un impact pozitiv asupra economiei naţionale şi va contribui benefic la promovarea imaginii de ţară pe plan internaţional. În acelaşi timp, Pavel Filip a menţionat necesitatea reparării și promovării obiectivelor de interes pentru turişti și a vorbit despre dezvoltarea infrastructurii adiacente şi crearea condiţiilor necesare pentru ca numărul vizitatorilor locali şi străini să crească.

Prim-ministrul a mai vizitat, astăzi, Incubatorul de Afaceri Rezina în cadrul căruia activează 14 companii rezidente, care generează și susțin locuri de muncă pentru comunitatea locală. Totodată, Pavel Filip a vorbit cu administraţia incubatorului şi conducerea raionului despre necesitatea extinderii infrastructurii pentru mediul de afaceri, subliniind că este importat să fie create cît mai multe locuri de muncă pentru cetăţeni, oferindu-le posibilitatea de a avea un salariu decent acasă.

Pe parcursul vizitei sale de lucru în raionul Rezina, şeful Executivului a mai vizitat şantierul de construcţie a Complexului sportiv raional din or. Rezina, care va avea o capacitate iniţială de 2500 locuri, precum şi construcţia drumului de ocolire a oraşului, în defileul dintre platoul satului Ciorna şi oraşul Rezina. Cu acest prilej, Premierul s-a interesat de problemele legate de realizarea proiectelor menţionate şi a afirmat că Guvernul va acorda sprijinul necesar în vederea soluţionării acestora.