IMAGINE DE ARHIVA Mai multi elevi se uita pe listele cu rezultatele examenului de bacalaureat, din sesiunea de vara, afisate la Colegiul National "Sfantul Sava" din Bucuresti, duminica, 8 iulie 2012. GABRIEL PETRESCU / MEDIAFAX FOTO

Bacalaureat: Rezultatele – afișate marți; se pot depune contestații

 

Rezultatele primei sesiuni a examenului de Bacalaureat vor fi afișate marți, până la ora 16,00, și tot în aceeași zi vor putea fi depuse contestațiile, în intervalul orar 16,00 – 20,00.

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației, rezultatele finale după rezolvarea contestațiilor vor fi făcute publice pe 16 iulie.

Pentru susținerea probelor scrise, în cele 473 de centre de examen organizate în acest sens, s-au înscris peste 137.300 de candidați din toate promoțiile.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să susțină toate probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale, toate probele scrise, să obțină cel puțin nota 5 la fiecare dintre acestea, însă media generală să fie 6.

Candidații care au fraudat nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale Bacalaureatului.

Absolvenții care au promovat toate clasele liceale cu medii generale de minimum 9,50, iar la Bacalaureat au obținut media 10 primesc diplomă de merit.