Cancerul de tiroidă are șanse de vindecare de aproximativ 100%

 

Cancerul de tiroidă este o afecțiune care apare atunci când celulele din glanda tiroidă se înmulțesc și formează o aglomerare pe care o simțim ca un fel de proeminență de diferite dimensiuni în zona gâtului.

Cancerul de tiroidă este un cancer, dar un cancer bun. Cancerul de tiroidă are un prognostic mult mai bun decât alte cancere. În forma în care el se manifestă cel mai frecvent, reușim să-l aducem într-o stare de cvasidindecare”, a declarat prof. univ. dr. Mihail Coculescu, președinte de onoare alSocietății de PsihoNeuroEndocrinologie, într-un interviu pentru www.sanatateatv.ro.
Potrivit prof. univ. dr. Mihai Coculescu, cancerul de tiroidă este favorizat de iradierea în zona gâtului și nu de deficitul de iod așa cum s-a crezut multă vreme.
”Medicina încearcă să stabilească adevărata cauză a cancerului de tiroidă, dar nu a reușit însă acest lucru. Uneori este o predispoziție genetică. NU știm însă cauza reală, cauza care face ca un om să aibă cancer de tiroidă. Știm însă sigur că iradierea în zona gâtului poate favoriza apariția cancerului de tiroidă la un interval de 1-20 de ani după ce a avut loc această iradiere, mai ales dacă iradierea se face la un copil și mai ales dacă acel copil are vârsta sub trei ani”, a subliniat prof. univ. dr. Mihail Coculescu.
De asemenea, ca multe alte tipuri de cancere și cancerul de tiroidă prezintă mai multe forme. Aici vorbim desprecancerul de tiroidă diferențiat, cancerul de tiroidă nediferențiat, cancerul medular de tiroidă și cancerul metastazat din alte cancere.