Cand visam…, o noua coproductie internationala la Teatrul „Luceafarul”

Un nou spectacol pentru întreaga familie se află în etapa pregătirilor finale la Teatrul „Luceafărul” Iași, iar vineri, 29 iulie, de la ora 19, ieșenii care nu au plecat în vacanță sînt invitați la o repetiție generală cu public.

CÎND VISĂM…
este titlul piesei scrise de Verena Koch și Kerstin Pell (Austria), iar subiectul este inspirat din zilele noastre. Felix este un băiat de 8 ani, care nu are prea mulți amici și nici nu se înțelege prea bine cu mama și nici cu colegii de la școală. E un visător care, într-o seară, va porni într-o călătorie imaginară în cursul căreia întîlnește mai multe personaje de basm. Pînă la final va descoperi o serie de lucruri importante în viață, printre care, de exemplu, prietenia și dragostea necondiționată.

Noul spectacol al Teatrului „Luceafărul” este o coproducție cu Centrul Cultural German din Iași și aduce alături artiști români, austrieci și germani. Regizoarea Verena Koch a studiat la Universitatea de Muzică și Teatru din Frankfurt am Main, iar în prezent este conferențiar la Universitatea Anton Bruckner din Linz și colaboratoare a Theatergruppe Malaria din Gallneukirchen și Landestheaters din Linz. În trecut, a lucrat cu teatre din Frankfurt am Main, Gottingen, Esslingen, National Theater Mannheim și Munster.

De scenografie s-a ocupat Ute Lindenbeck (Berlin), artistă al cărei nume a apărut pe afișele teatrelor din Germania, Austria și Elveția. A studiat la Kunsthochschule Berlin și Central Saint Martins University of the Arts London. A lucrat ca scenograf deopotrivă pentru spectacole de teatru și de operă, pentru Opera din Köln, teatre din Berna, Dortmund, Linz, Zürich.

Ideea de a realiza co-producții are mari beneficii artistice, întrucît aduce alături stiluri diverse de a face teatru, punîndu-i pe artiștii ieșeni de la „Luceafărul” în fața unor proiecte multiculturale. Din echipa spectacolului mai fac parte Franz Huber (dramaturgie), Ioana Natalia Corban, Ileana Ocneanu, George Cocoș, Paul Sobolevschi, Ioana Iordache, Claudiu Gălățeanu, Cătălin Cucu, Elena Zmuncilă.

Accesul la repetiția generală cu public de vineri, 29 iulie, ora 19, se face pe baza biletelor ce pot fi achiziționate de la casieria teatrului (marți, miercuri, joi, între orele 12-14, vineri, 17-19). Prețul unui bilet este 5 lei. Premiera oficială va avea loc în toamnă, în deschiderea stagiunii 2016-2017.