INHGA: Cod galben de inundații pe mai multe râuri din Bihor, Sibiu, Alba și Hunedoara, până la 21,00

Râurile mici din bazinul superior și mijlociu al râului Crișul Negru – aferente județului Bihor, precum și ale râurilor Sebeș, Cugir și Strei și afluenții mici ai râului Mureș sunt vizate, marți, de o atenționare Cod galben de inundații, emisă de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA), valabilă până la ora 21,00.

Potrivit hidrologilor, în următoarele ore, ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale cotelor de atenție pe râurile mici din bazinul superior și mijlociu al râului Crișul Negru — aferente județului Bihor.

De asemenea, INHGA anunță că se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale cotelor de atenție pe râurile mici din bazinele superioare ale râurilor Sebeș, Cugir și Strei și afluenții mici ai râului Mureș aferenți sectorului aval S.H. Alba Iulia — amonte confluență Strei, județele Sibiu, Alba și Hunedoara.

INHGA precizează că fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare în bazinul mijlociu al râului Crișul Pietros (zona localităților Poienii de Sus și Poienii de Jos), precum și pe unele râuri mici din bazinul superior al râului Sebeș.