Spectacole de teatru, concerte, târg de design la Zilele Unteatru, între 28 iulie și 4 august

 

Spectacole de teatru, concerte, o expoziție de fotografie și un târg de design vor avea loc în cadrul unui micro-festival organizat de Unteatru, în perioada 28 iulie – 4 august.

Potrivit site-ului instituției, evenimentul este organizat în cadrul Zilelor Unteatru, ocazie cu care sunt sărbătoriți și cei șase ani de existență.

„Zilele Unteatru reprezintă sărbătoarea noastră preferată. E ziua teatrului căruia în șase ani i-au crescut aripi de albatros călător. E ziua teatrului de la care am învățat ce înseamnă să fii liber și onest în tot ce faci. Pentru noi Unteatru înseamnă emoție. Emoția încercărilor, emoția îndrăgostirii, emoția descoperirilor, emoție în toate formele ei. Și pentru asta suntem recunoscători. La mulți ani Unteatru și îți mulțumim că ne ții în viață. Emoționați!” — au transmis Andrei și Andreea Grosu, regizori și fondatori, pe pagina de Facebook a instituției.

Un moment special al Zilelor Unteatru va fi prezența la București, pe toată perioada evenimentului, a actorului american Hamish Linklater, autorul piesei „Vandalul”, a cărei premieră va avea loc pe 29 iulie, de la ora 19,30.

Festivalul este deschis cu spectacolul „Trădare” urmat de concertul „Robin and the Backstabbers”.

Printre piesele care vor mai putea fi văzute se numără „Livada de Vișini” de A.P. Cehov, în regia lui Andrei și a Andreei Grosu, „Are nevoie de multă atenție!” de Martin Crimp, regia Sânziana Stoican, „The Sunset Limited” de Cormac McCarthy, cu Șerban Pavlu și Richard Bovnoczki, regia Andrei și Andreea Grosu, „We should have seen the lights already” după Matei Vișniec, regia și scenografia Jonathon K. Musser, „Liliom de Molnar Ferenc” regia Kovacs Zsuzsanna (premieră).

Fiecare seară se va încheia cu un concert în spațiul barului Unteatru. Printre cei care vor concerta se numără Byron, Maria Răducanu & Maxim Belciug, Alexandru Andrieș și Sorin Romanescu.