Volumul 8 al seriei „Harry Potter” este așteptat cu nerăbdare în SUA

Prezentată drept cea de-a 8-a parte a îndrăgitei serii cu ucenici vrăjitori și școli de magie, cartea „Harry Potter and the Cursed Child” deține recordul pentru cele mai multe precomenzi înregistrate în SUA din 2007 și până în prezent, conform librăriilor Barnes and Noble, informează BBC.

Această carte reprezintă de fapt scenariul unei noi piese de teatru ce nu a avut încă premiera. Acțiunea piesei se petrece la 19 ani după acțiunea din ultimul roman al seriei, „Harry Potter and the Deathly Hallows” și îl prezintă pe celebrul ucenic vrăjitor complet maturizat, muncind din greu la Ministerul Magiei pentru a-și crește cei trei copii.

Conform librăriilor Barnes and Noble, cartea „Harry Potter and the Cursed Child” a doborât recordul de precomenzi înregistrat de o altă carte din universul fantastic imaginat de J.K. Rowling, „Harry Potter and the Deathly Hallows”.

Cele șapte romane originale ale seriei „Harry Potter” s-au vândut în peste 450 de milioane de exemplare în întreaga lume și au fost traduse în 79 de limbi, în timp ce seria de filme a înregistrat încasări de peste 7 miliarde de dolari.