Parlamentul a numit patru membri ai Consiliului de supraveghere al BNM

Parlamentul a numit  patru membri ai Consiliului de supraveghere al Băncii Naționale a Moldovei (BNM), informează MOLDPRES.

În funcţia de membri ai Consiliului de supraveghere al BNM au fost numiţi: Dumitru Ursu (președintele Ligii Bancherilor din Moldova), Alexandru Pelin (jurist, șef direcție juridică la BC EuroCreditBank SA), Valeriu Iaşan (manager financiar Unitatea de Implementare a Creditului de Asistență acordat de către Guvernul Poloniei) şi Vadim Enicov (licențiat în drept, master în economie, director compania de consultanță „LegalConsult”).

Membrii Consiliului de supraveghere a BNM au fost numiţi pe un mandat de şapte ani, cu posibilitatea de prelungire a acestuia.

În total, pentru ocuparea funcţiei date au fost depuse 11 dosare.

Astfel, organul va fi format în total din şapte membri: guvernatorul BNM, Sergiu Cioclea, care deține funcțiile de preşedinte al Consiliului de supraveghere și de președinte al Comitetului executiv, viceguvernatorul BNM, Aureliu Cincilei, care este și membru al Comitetului executiv, viceguvernatorul BNM, Ion Sturzu, membru al Comitetului executiv, precum şi cei patru membru numiţi de Parlament.