Placido Domingo, aclamat la Festivalul de la Salzburg cu opera Thais a lui Jules Massenet

 

Artistul spaniol Plácido Domingo a fost din nou aclamat la Festivalul de la Salzburg, unde a prezentat „Thais”, una din operele cele mai reprezentative ale compozitorului francez Jules Massenet (1842-1912). Opera a avut o singură reprezentație marți seară la Große Festspielhaus, relatează EFE.

Artistul spaniol a fost însoțit de corul Filarmonicii din Viena și de Orchestra Radio din Munchen, dirijată de Patrick Fournillier. Placido Domingo l-a interpretat în registru bariton pe călugărul Athanaël, acompaniat de soprana letonă Marina Rebeka, care a interpretat-o pentru prima oară în cariera ei pe Thais.

În picioare și ovaționând îndelung, publicul a cerut repetarea unuia din duetele cântate de Domingo și Rebeka. Placido Domingo a fost aplaudat la scenă deschisă, marele artist spaniol în vârstă de 75 de ani fascinând și acum publicul, cum a făcut și la nenumăratele ediții ale Festivalului de la Salzburg, unde s-a prezentat pentru prima oară în 1975.

Opera Thais, pe libretul lui Louis Gallet, bazat pe romanul omonim al lui Anatole France, a avut premiera absolută în 1894, la Opera Garnier din Paris. Acțiunea se desfășoară în secolul al IV-lea în Alexandria, când călugărul Athanael încearcă s-o convertească la creștinism pe Thais, o celebră hetairă grecoaică din timpul lui Alexandru cel Mare.