Liberalii îl invită pe ministrul Finanțelor la „Ora Guvernului” să prezinte situația fiscalității

 

Liberalii o vor invita pe Anca Dragu, ministru al Finanțelor, la „Ora Guvernului”, în data de 19 septembrie, pentru a prezenta situația exactă în domeniul fiscalității, a anunțat miercuri liderul grupului PNL de la Camera Deputaților, Eugen Nicolăescu.

„Pentru că vrem să fie totul transparent, democratic, săptămâna viitoare vom cere în Biroul permanent al Camerei Deputaților invitarea ministrului Finanțelor la „Ora Guvernului” din data de 19 septembrie. Cu această ocazie îi vom solicita doamnei ministru Anca Dragu să ne prezinte situația exactă în legătură cu ceea ce se lucrează în Ministerul Finanțelor în domeniul fiscalității, dar totodată, lucru foarte important, să ne vorbească în fața Camerei Deputaților despre problemele grave pe care le are România din punct de vedere al respectării deficitului bugetar. Ea a transmis o scrisoare Parlamentului prin care își arăta îngrijorarea că avem probleme în respectarea deficitului bugetar, conform Tratatului fiscal”, a afirmat Nicolăescu, într-o conferință de presă la Palatul Parlamentului.

El i-a asigurat pe români, inclusiv pe cei cu profesii liberale și persoanele fizice autorizate, că PNL nu va permite modificarea Codului fiscal prin majorarea impozitării și împovărarea celor care sunt cu inițiativă privată, a celor care creează locuri de muncă, a celor care au curajul să investească în România.

„Mă bucur că doamna ministru al Finanțelor a clarificat faptul că Ministerul nu are de gând să modifice Codul fiscal și mai ales prin ordonanță de urgență. În același timp, trebuie să îl atenționez pe primul ministru că este nevoie să le solicite tuturor miniștrilor, în această perioadă de campanie electorală, până la sfârșitul mandatului, să se abțină să mai inițieze orice fel de proiect de lege sau de ordonanță care să aibă ca obiect modificarea Codului fiscal. Atrag atenția tuturor că, în conformitate cu Tratatul fiscal, Codul fiscal nu poate fi modificat cu șase luni înainte de începerea exercițiului financiar. În consecință, orice intenție în această perioadă, fie din partea unui minister, fie din partea unui parlamentar sau grup parlamentar, este un gest necugetat și nelegal. Fac apel și către grupurile parlamentare să se abțină de la a promova inițiative care au ca scop modificarea fiscalității. Cred în continuare că trebuie să fim atenți la activitatea Guvernului, dar, în același timp, să nu îl criticăm numai de dragul de a-l critica”, a afirmat liderul deputaților liberali.