Tarifele pe litoral în 2017 vor fi majorate cu 10%

 

Tarifele în stațiunile de pe litoral vor crește în 2017 cu maximum 10%, în principal ca urmare a majorării în acest an a salariului minim pe economie, dar și a prețului alimentelor, a declarat, marți, la Neptun, prim-vicepreședintele executiv al Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Dragoș Răducan.

Potrivit acestuia, tarifele pe litoral vor fi mai mari după ce, din 2008 și până în 2016, agenții economici au reușit menținerea lor la același nivel.

”După 8 ani de stagnare a tarifelor, anul viitor va fi pentru prima dată când vom avea creșteri generale la tarife, în primul rând datorate unui factor care nu este luat în seamă și nu a fost declarat până acum, creșterea cheltuielilor cu forța de muncă. Să nu uităm că de la 1 iunie s-a majorat salariul minim pe economie cu 20%, deci aceste costuri le vom regăsi în tarife. Și apoi, discret, dar sigur, au crescut în acest an prețurile alimentelor, fără niciun fel de explicații au crescut aceste prețuri. Pentru anul viitor ne așteptăm, din prognozele noastre, la o creștere cu maxim 10% a tarifelor. Va fi pentru prima dată din 2008 când vom crește tarifele, până acum am reușit să le ținem sub control”, a spus Răducan.

FPTR a organizat marți la Neptun o întâlnire cu reprezentanți ai Autorității Naționale pentru Turism, autorităților locale, agențiilor de turism și ai hotelurilor de pe litoral pentru analizarea sezonului estival 2016.