Dragnea: Marile orașe ale României pot și merită să fie numite europene

Marile orașe ale României pot și merită să fie numite europene, a declarat vineri președintele PSD, Liviu Dragnea, după ce Timișoara a fost desemnată Capitală Europeană a Culturii în 2021.

„Timișoara Capitală Culturală Europeană în 2021! Bravo!! Vreau să felicit toate cele patru orașe finaliste care, doar prin participarea în această competiție, deja au făcut foarte mult pentru comunitatea lor. Aceste proiecte au plecat de la puterea de a crede că marile orașe ale României pot și merită să fie numite europene. Munca, viziunea, pasiunea și creativitatea tuturor celor implicați trebuie apreciată și luată ca exemplu. Sper ca, în curând, românii să creadă mai mult în ei înșiși și în România! Știu că, pe bună dreptate, ceilalți sunt supărați. Dar competiția în sine a fost benefică. Prin decizia de a se înscrie în această cursă, prin munca lor (pentru care îi felicit sincer), edilii acestor orașe au adus beneficii mari comunităților lor’, a scris Dragnea vineri pe Facebook.

Timișoara este orașul românesc ales pentru a deveni Capitală Europeană a Culturii în 2021, a anunțat Steve Green, șeful juriului, într-o conferință de presă desfășurată la sediul Bibliotecii Naționale a României.

Orașul a fost ales de un juriu internațional de experți delegat de UE. Joi și vineri a avut loc Selecția Finală a orașelor candidate la titlul de ‘Capitală Europeană a Culturii 2021’, orașele Baia Mare, București, Cluj-Napoca și Timișoara susținându-și prezentările în fața juriului.