Vladimir Voronin, despre „personajele care au capturat statul”

Liderul Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, susține că Republica Moldova este un stat capturat, iar începînd cu anul 2012, această noțiune este des utilizată atît de experți internaționali, cît și de politicieni, analiști și experți din Moldova, transmite NOI.md.

În cadrul unui interviu pentru moldnova.eu, liderul PCRM susține că acest termen deja a devenit o realitate, iar despre asta vorbește oricine și oriunde.

„Păi, este capturat de guvernanții. Clar lucru că nu este capturat de populație, de alegători. De guvernanți, de guverne, începînd cu 2009. Ei și atunci au venit în mod barbar, anticonstituțional la guvernare. 7 aprilie nu a fost un protest sau, cum spun acum, revoluție”, a afirmat el.

Totodată, Voronin susține că în spatele acțiunilor din 7 aprilie 2009 stau cei care au distrus Uniunea Sovietică și au finanțat destrămarea acesteia.

„Toți cei pentru care noțiunea de comunist le dă acid în ochi. Erau mai multe persoane. Luați ziarul «Comunistul» de două săptămîni în urmă și vedeți discursul meu. Eu i-am numit din nou și pe autohtonii care au organizat aceasta. Acolo era numit, am spus și seara la televizor, și Filat, și Urecheanu, și Ghimpu, și mulți alții. Au fost și din exterior. Un oarecare Alex Grigorievs, care pe urmă a organizat Maidanul la Kiev și care a vrut să organizeze aventuri de acestea, anul acesta, în Azerbaidjan la alegerile parlamentare și l-a fugărit Aliev din țară. Și alte persoane, inclusiv jurnaliști”, a spus Voronin.