Propunerile PRU pentru Guvern: Premier Victor Ponta, Diaconu, ministrul Afacerilor Interne

 

Președintele PRU, Bogdan Diaconu, a anunțat duminică propunerile formațiunii pentru Guvernul pe care intenționează să-l alcătuiască după alegerile din decembrie, premierul susținut fiind Victor Ponta.

„Partidul România Unită a fost primul și singurul partid care a făcut public planul și măsurile de guvernare precum și numele premierului susținut de PRU!”, a scris Diaconu pe Facebook.

Potrivit acestuia premierul propus este Victor Ponta, din componența Guvernului susținut de PRU urmând să facă parte Bogdan Diaconu la Ministerul Afacerilor Interne; Daniel Savu, la Ministerul Apărării Naționale; Camelia Khraibani, Ministerul Sănătății și Mihai Sturzu la Ministerul Culturii.

În componența guvernului propus de PRU s-ar mai afla la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor — Ionuț Goidescu, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale — Gheorghe Saghian, Ministerul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională — Sebastian Ghiță, Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice — Ion Eparu, Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice — Mirel Palada, Ministerul Transporturilor — Andrei Piticaș și Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri — Ioan Axente.

PRU îi mai susține la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice pe Ionuț Săvoiu, la Ministerul Justiției pe Dumitru Badrăgan, Ministerul Finanțelor Publice — Mihai Precup, Ministerul Fondurilor Europene — Critina Ițcuș și Ministrul pentru Relațiile cu Românii de Pretutindeni — Sarmiza Andronic.