Tăriceanu: Problema respectării votului românilor – una fundamentală

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, copreședinte al ALDE, spune că problema respectării votului românilor din 11 decembrie este „una fundamentală” și reia întrebările pe care i le-a adresat șefului statului, Klaus Iohannis, în mai multe rânduri.

„Mai există democrație reală în România, mai are vreun sens să organizăm alegeri sau totul e decis de pe acum de oculta condusă de președintele Iohannis? De aceea voi insista să aflu un răspuns clar de la cel care conduce ‘combinația’ compusă din Președinție, DNA și partidul remorcă, PNL”, a scris Tăriceanu pe pagina sa de Facebook.

El a reamintit că atât în data de 23 septembrie, cât și pe 12 octombrie, i-a solicitat public președintelui „să se angajeze formal că va respecta voința cetățenilor fără precondiții și limitări și fără utilizarea instituțiilor statului în vederea alterării procesului democratic”, precizând că de fiecare dată însă „domnul Iohannis a folosit tactica stângace de ocolire a răspunsului”.

„Ca să intru în jocul dvs, o să vă ridic și eu mingea la fileu cu următoarele întrebări: Când veți plăti statului român sumele datorate la fisc pentru chiriile încasate pe spațiile locative obținute prin fraudă dovedită de instanță? De ce ați cerut de fiecare dată demisia unor adversari politici, imediat ce DNA le-a fabricat un dosar, deci, înaintea unei hotărâri judecătorești, iar dnei Kovesi nu i-ați cerut demisia sau măcar suspendarea din funcție după acuzațiile de plagiat ce par fondate?”, scrie Tăriceanu pe pagina de socializare.

Totodată, el reia și întrebarea privind interceptările telefonice: „Cât sunt de ascultați cetățenii români, mai precis câte interceptări telefonice și pe alte sisteme de comunicații s-au făcut lunar în 2016 și cât costă acestea?”.