Traian Basescu, presedintele suspendat al Romaniei, face o declaratie de presa, in fata sediului sau electoral din Bucuresti, miercuri, 11 iunie 2012. OCTAV GANEA / MEDIAFAX FOTO

Băsescu: Cioloș vrea să fie în tabăra câștigătoare fără să riște

Dacian Cioloș vrea să fie în tabăra câștigătoare fără să riște, a afirmat, marți, președintele PMP, Traian Băsescu.

„L-am citit pe Cioloș. Cioloș vrea să fie în tabăra câștigătoare (…) fără să riște”, a spus Băsescu, la B1Tv.

El a susținut că premierul guvernează cu liberalii și are ca șef de cabinet o persoană din PSD.

„Eu l-am susținut, eram președinte când s-a făcut actuala Comisie Europeană cu Jean Claude Juncker, pentru un mandat la agricultură. Aproape mă înțelesesem cu Juncker, ori pentru agricultură, ori pentru dezvoltare regională. (…) Îl sun pe Jean Claude, că se apropia încheierea Comisiei. Jean Claude Juncker fiind un PPE-ist înrăit îmi zice: Păi, Cioloș a venit la mine să-mi spună că dacă se dă portofoliul agriculturii la socialiști, el trece la socialiști. Ăsta-i Cioloș acum, ăsta e caracterul omului onest. (…) Dovadă, acum guvernează cu liberalii, dar șeful său de cabinet, mâna lui dreaptă ca și consilier este din PSD. Deci, Cioloș a pus întotdeauna ouăle peste tot cu o șmecherie și o viclenie incredibilă. Omul onest, același om onest l-a ținut pe Tobă (…), îl ține pe șmecherul ăla de la energie”, a mai spus Băsescu.

Potrivit liderul PMP, „Dacian Cioloș nu joacă piesa în care l-a pus președintele Iohannis și doamna Gorghiu și liberalii, ci joacă piesa lui”. „E scrisă de el și după mine joacă la câștigător: să vedem cine e câștigător”, a adăugat Băsescu.