PSD convoacă la audieri, în Parlament, conducerea ASF

Partidul Social Democrat va convoca pentru luni, la audieri, în Parlament, conducerea Autorității de Supraveghere Financiară.

Potrivit unui comunicat remis joi AGERPRES de PSD, această decizie a fost luată după aprobarea de către ASF, pe 17 octombrie, a Raportului cu privire la determinarea tarifelor de primă maxime pentru asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto (RCA) pentru pagube produse terților prin accidente de vehicule.

Acest raport, care a fost deja contestat de Uniunea Națională a Societăților de Asigurare din România, stabilește tarife maximale pentru polițele RCA, aruncând povara asupra persoanele fizice deținătoare de vehicule mici, susțin social-democrații.

„PSD a atras atenția, de mai multe ori, prin președintele Liviu Dragnea, că firmele de asigurări din străinătate au preluat controlul asupra celor din România, fapt care a condus la discriminarea transportatorilor români și la accentuarea riscului de a fi scoși de pe piață. În acest sens, Liviu Dragnea a cerut ca membrii conducerii ASF să fie audiați în comisiile de specialitate ale Parlamentului și să găsească soluții legislative clare și nediscriminatorii, care să răspundă așteptărilor întemeiate ale oamenilor”, se arată în comunicat.