SĂRUTUL, beneficii neimaginate!

O persoană ajunge să împartă până la 100.000 de săruturi de-a lungul unei vieți medii de 70 de ani. Un sărut intens are puterea de a ne emoționa profund, de a activa reacții chimice puternice:
– Tensiunea arterială crește la 150 mm Hg
– Sunt implicați 29 de mușchi ai feței
– Ritmul cardiac crește în rândul bărbaților la 110 bătăi pe minut și 108 la femei
– Terminațiile nervoase ale buzelor și limbii transmit stimulii prin sistemul nervos central direct în organele genitale.

Iată și alte descoperiri ale oamenilor de știință în legătură cu beneficiile sărutului:
Sărutul reduce greutatea: un singur sărut franțuzesc arde 12 calorii
Sărutul încetinește formarea de glucocorticoizi – hormonii stresului. Astfel se reduc tensiunea arterială prea ridicată și valorile colesterolului.
Sărutul stimulează formarea de salivă, avantajând astfel dinții, deoarece saliva conține calciu și fosfor. Acestea sunt preluate de smalțul dinților, protejându-i împotriva cariilor.
Sărutul poate calma durerea
Cei care care sărută des au un sistem imunitar mai puternic și îmbătrânesc mai încet.
Sărutul funcționează ca un vaccin oral pe care cei implicați și-l aplică unul altuia, deoarece bacteriile care se regăsesc în salivă sunt diferite în materie de 20 la sută, sistemul imunitar fiind stimulat să formeze anticorpi.
Sărutul reprezintă un bun antrenament pentru plămâni. În locul celor 20 de respirații pe minut care se înregistrează în mod normal, în timpul unui sărut și după, ritmul crește la 60 de respirații pe minut. Rezultatul: o mai bună oxigenare și întărirea căilor respiratorii.
Sărutul relaxează și ajută la oprirea sughițului.

Sursa – revista alphega