Un echipaj SMURD va activa la Chișinău

O ambulanță mobilă de terapie intensivă a fost donată de Ministerul de Interne al României Serviciului pentru Protecție Civilă și Situații Excepționale din Republica Moldova, informează un comunicat de presă citat vineri de Radio Chișinău.

Autospeciala, donată prin intermediul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, a fost deja adusă la Chișinău, astfel încât un echipaj SMURD ar putea activa în scurt timp în capitala Republicii Moldova, precizează comunicatul.

Discuții pe marginea acestui subiect au fost purtate, la București, de șeful Serviciului pentru Situații Excepționale, Mihail Harabagiu, și Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne al României.

Ambulanța se va afla la Institutul de Medicină Urgentă, iar în componența echipei vor fi incluși medici, asistenți medicali de la institut și paramedici din cadrul Serviciului pentru Situații Excepționale.

Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD) activează pe teritoriul Republicii Moldova din toamna anului 2014. În prezent, de ajutor calificat în situații de risc pot beneficia locuitorii raioanelor Bălți, Cahul și Edineț din Republica Moldova, urmând ca acest serviciu să se extindă în orașele Cahul și Comrat.