Scurtmetrajul românesc „4:15 P.M. Sfârșitul lumii”, mențiune la Tofifest 2016

 

Scurtmetrajul românesc „4:15 P.M. Sfârșitul lumii”, în regia lui Cătălin Rotaru și a lui Gabi Virginia Șarga, a obținut o mențiune la cea de-a 14-a ediție a Festivalului Internațional de Film Tofifest 2016, desfășurat la Torun, în Polonia, festival al cărui mare premiu i-a revenit regizoarei germane Maren Ade pentru producția „Toni Erdmann”, conform unui comunicat oficial remis Agerpres.

Marele premiu al festivalului, „The Golden Angel of Tofifest”, a fost atribuit peliculei germane „Toni Erdmann”, sâmbătă, în cadrul ceremoniei de închidere, după o decizie în unanimitate a juriului.

Premiul „The Silver Angel” pentru cea mai bună regie a fost câștigat de Morgan Simon cu producția „Taste of Ink”.

Premiul la secțiunea de scurtmetraje a festivalului a fost câștigat de producția „Stutterer” în regia britanicului Benjamin Cleary, producție mare favorită după ce a câștigat în acest an premiul Oscar la categoria rezervată scurtmetrajelor.

La aceași categoria, alte trei filme au primit mențiuni speciale din partea juriului: „Timecode” (regia Juanjo Giménez Peńa, Spania), „Empire” (regia Kristof Hoornaert, Belgia) și scurtmetrajul românesc „4:15 P.M. Sfârșitul lumii” (în regia lui Cătălin Rotaru și a lui Gabi Virginia Șarga).

AGERPRES