Adrian Năstase: Primul tur al alegerilor de la Chișinău ne-a arătat că există o fractură în Republica Moldova

Primul tur al alegerilor de la Chișinău arată că există o fractură în Republica Moldova, iar următoarele două săptămâni vor fi decisive, a afirmat luni fostul premier Adrian Năstase.

„Primul tur al alegerilor de la Chișinău ne-a arătat că există o fractură în Republica Moldova. Pare că opțiunea pro-rusă s-a dezvoltat în ultimii ani și datorită exceselor de tip unionist de la București. Pentru unele câștiguri de politică internă, electorale, în România, au fost create reflexe de respingere în unele din zonele nehotărâte de la Chișinău. Mă bucur însă că unii dintre candidații pro-europeni au înțeles nevoia concentrării voturilor pe un singur candidat. Următoarele două săptămâni vor fi decisive. Poate că tinerii își vor exprima, în sfârșit, opțiunea. Poate că nu doar 8.500 de cetățeni cu dublă cetățenie din România vor vota în al doilea tur de scrutin. Succes Maia Sandu!”, a scris Năstase pe blogul personal.

Câștigătorul alegerilor prezidențiale din Republica Moldova va fi decis în al doilea tur de scrutin, pe 13 noiembrie, când se vor confrunta candidatul socialist, Igor Dodon, și candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu.

După numărarea a 99,5% dintre voturi, rezultatele preliminare indicau 48,5% pentru Dodon, urmat de Sandu cu 38,2%.