Eugen Nicolăescu (PNL): Oamenii din sănătate sunt acum în stradă pentru că sunt manipulați

Oamenii din sănătate care sunt acum în stradă au ieșit pentru că sunt manipulați, a afirmat luni liderul deputaților PNL, Eugen Nicolăescu.

„Oamenii din sănătate sunt acum în stradă, din punctul meu de vedere, pentru că sunt manipulați. Sindicatele, împreună cu PSD-ul, mână în mână, au zis — lasă că acum, în campanie electorală, facem presiune pe toți polticienii și o să vă crească salariile. Eu cred că este un demers criticabil, ca să nu spun mai mult, și îmi pare rău că unii salariați s-au lăsat induși în eroare, că orice om vrea un salariu mai mare și e normal să fie așa. (…) Majoritatea pesedistă va încerca să forțeze acest lucru (creșterea salariilor). Dar nu e de unde. Și atunci trebuie să vii cu măsuri economice, să creezi locuri de muncă, să faci investiții sau poți să creezi resurse și să ai de unde să tai. De aceea, legea salarizării unitare este o lege care se va aplica pentru mai mulți ani și, sigur, pe etape”, a declarat Nicolăescu, la finalul ședinței grupului PNL.Potrivit acestuia, luni, deputații PNL au avut o „discuție mai amplă și mai profundă” pe marginea amendamentelor PSD la ordonanțele referitoare la salarizarea unor bugetari, pe care le consideră „un demers iresponsabil”.

„Noi credem că este un demers iresponsabil al PSD, care grevează bugetul și, după opinia noastră, chiar îl pune la pământ. Și sigur, după discuții, am ajuns la concluzia că ar trebui să arătăm explicit populației ce ar vrea PSD-ul să facă cu bugetul țării. Consecințele vor fi simple — astăzi dau niște salarii, dar mâine vor trebui să închidă locuri de muncă, pentru că nu vor mai fi bani de la buget, nu vor mai fi investiții, că de fapt despre asta vorbim. Bugetul tot ăla e. Într-o parte dai și crește consumul prin salarizări, iar în cealaltă parte micșorezi investițiile că nu ai de unde. Și atunci locuri de muncă nu ai de unde să faci și mulți oameni vor deveni șomeri. (…) Și atunci noi am considerat că este bine să atenționăm foarte serios că populismul ăsta nu este normal, nu este de dorit într-o țară normală și mai ales în campania electorală.

Toate lucrurile astea trebuie discutate după campania electorală și liniștit, mai ales în condițiile în care guvernul a anunțat că vine cu un proiect al salarizării unitare. Deci, cu alte cuvinte, să spunem că acele lucruri de reașezare a grilelor de salarizare se vor face printr-o lege nouă a salarizării unitare. Noi asta credem că este corect într-o țară normală”, a arătat deputatul liberal.