Președintele Iohannis: Opera Națională din Iași – una dintre cele mai prestigioase instituții culturale

Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj cu prilejul aniversării a 60 de ani de la înființarea Operei Naționale Române din Iași, în care subliniază că această instituție culturală este una dintre cele mai prestigioase din România.

„Adresez sincere felicitări Operei Naționale Române din Iași cu ocazia aniversării a 60 de ani de la înființare, prilej de bucurie și de bilanț în activitatea uneia dintre cele mai prestigioase instituții culturale din România”, spune președintele în mesaj.

El arată că opera ieșeană, continuatoare a tradiției muzicale românești, simbol al vieții culturale din Iași, s-a bucurat de la înființarea sa, la 1 ianuarie 1956, de prezența unor mari artiști care i-au conturat identitatea în spațiul liric românesc și i-au dat anvergură prin spectacolele montate.

„Doresc Operei Naționale din Iași un viitor pe măsura aspirațiilor înalte ale corpului artistic, ale publicului iubitor și cunoscător de muzică și, în egală măsură, la înălțimea culturii românești pe care o servește, cu talent și dăruire”, transmite șeful statului.