ALDE și-a lansat candidații pentru Capitală

ALDE și-a lansat, vineri, candidații pe București la alegerile parlamentare, acest moment fiind marcat printr-un flash mob în Piața „George Enescu”.

La eveniment au participat câteva sute de oameni, care au întins deasupra capetelor, timp de câteva minute, un banner înfățișând harta României și pe care era inscripționat sloganul: „ALDE Redăm România Românilor”. Fondul muzical a fost asigurat de interpretul la nai Nicolae Voiculeț.

„A fost o acțiune legată de campania electorală. Am vrut să dăm startul. În toate județele, începând de la ora 9 dimineață, într-o ordine pe care aș putea să o descriu de forma unei spirale, începând de pe conturul țării către interior, județ după județ, s-au strâns în capitala județului desenând conturul județului într-o arie de aproximativ de 10 pe 10 (metri — n.r.), care a fost marcată de un lanț uman cu conturul fiecărui județ și acest steag pe care l-ați văzut și pe care l-am pus deasupra noastră și care era, bineînțeles, cu sloganul nostru de campanie: Redăm România românilor”, a declarat Călin Popescu-Tăriceanu, copreședinte ALDE, candidat la București.

El a explicat că ALDE nu a vrut un eveniment în care oamenii sunt aduși din toate colțurile țării cu autobuzele.

„Cred că fiecare la nivel local trebuie să-și ducă mesajul către alegători cât mai direct, mai țintit către nevoile cetățenilor, și de aceea am vrut să facem o campanie care este alcătuită din 40 de lansări locale. Evenimentul a fost transmis evident și pe Facebook, dar numai 4 ore, că atât putem utiliza”, a adăugat Tăriceanu, care a fost însoțit de Daniel Constantin, copreședinte al ALDE.

Călin Popescu-Tăriceanu s-a deplasat la această acțiune cu o rulotă, explicând că acest autovehicul va fi folosit pentru deplasările din campania electorală.

„Vrem ca în campanie să ne deplasăm cât mai comod, să luăm cu noi materialele de campanie, întreaga echipă. Din păcate, spre deosebire de campaniile din alte țări, care se desfășoară logic și normal cu vehicule care sunt folosite și ca suprafață publicitară, la noi, campania electorală trebuie să o facem așa, într-o semi-ilegalitate, să ne ascundem. Nu înțeleg lucrul acesta, cred că va trebui corectată legea în viitor”, a susținut Tăriceanu.