Ghimpu: Viitorul președinte nu trebuie să intre în luptă cu Parlamentul și Guvernul

Viitorul președinte al Republicii Moldova nu trebuie să fie ‘populist’ și „să intre în luptă cu Parlamentul și Guvernul”, a declarat duminică liderul Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu, fost șef al statului.

Viitorul președinte trebuie „să fie om de stat. Să se gândească la oameni. Să nu fie populist. Și să nu intre în luptă cu Parlamentul și Guvernul, așa cum au făcut precedenții”, a spus Ghimpu la ieșirea de la vot la o secție din Chișinău.

El a mai declarat că președintele țării trebuie să fie un ‘arbitru’ între puterile din stat.

„Am votat pentru un viitor președinte care va conlucra cu majoritatea parlamentară. Republica Moldova are nevoie de stabilitate ca niciodată. Avem toate instrumentele pentru a face reforme, pentru a schimba lucrurile. Avem sprijinul partenerilor. Avem acordul cu FMI. Cel puțin măcar să nu ne încurce”, a spus Ghimpu, care a fost la rândul său candidat în primul tur de scrutin de la 30 octombrie, când a obținut 1,8% din voturi.

Igor Dodon, candidatul prorus al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), și Maia Sandu, candidata proeuropeană a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), se confruntă în turul al doilea al scrutinului prezidențial care are duminică în Republica Moldova și care este considerat crucial pentru viitorul țării.