PSD: Decizia lui Iohannis de atacare a legii privind eliminarea taxelor – gest cu motivații exclusiv politice

Partidul Social Democrat afirmă că demersul președintelui Klaus Iohannis de a contesta la Curtea Constituțională legea privind eliminarea a 102 taxe reprezintă un gest cu motivații exclusiv politice și care nu ia în considerare interesele românilor.”Decizia de astăzi a președintelui Klaus Iohannis este un gest politic, cu motivații exclusiv politice, fără a lua în considerare interesele românilor. Fiecare român pierde în fiecare an zeci de ore la cozi pentru a achita cele 102 taxe nefiscale care ar trebui eliminate. Specialiștii apreciază că 90% din timpul petrecut de cetățeni pentru a achita taxe și impozite era ocupat tocmai de aceste taxe. Prin această decizie, Klaus Iohannis îi umilește pe români și le spune că motivațiile politice personale sunt mai importante decât interesul legitim al fiecărui român”, se arată într-un comunicat al PSD, transmis marți AGERPRES.

Conform sursei citate, PSD a propus în Parlament legea privind eliminarea a 102 taxe pentru a veni „în ajutorul românilor și firmelor românești care se confruntă zilnic cu o birocrație excesivă”.

„Am demonstrat cu cifre și calcule precise că această lege este sustenabilă din punct de vedere bugetar. Am răspuns punctual la toate îngrijorările pe care președintele Iohannis le-a exprimat public. Mai mult, legea a fost votată în Parlament cu o largă majoritate, de către toate partidele, ceea ce înseamnă că marea majoritate a românilor, prin reprezentanții lor, o susțin”, subliniază social-democrații.

Ei susțin că, deși au prezent argumente, „Klaus Iohannis a luat astăzi o decizie împotriva românilor”.

„Din păcate, observăm și un exces periculos în ceea ce privește sesizările la Curtea Constituțională. Președintele Iohannis încearcă să folosească CCR pentru a bloca o lege, având motivații strict politice”, se arată în comunicat.

PSD dă asigurări că toții parlamentarii social-democrați care se vor regăsi în viitorul Legislativ „vor acționa pentru ca această lege să fie pusă în practică, astfel încât românii să nu mai plătească aceste taxe”. „Klaus Iohannis se poate opune o dată, dar nu se poate opune la infinit dorinței firești a românilor de a se alătura clasei de mijloc”, precizează PSD.