Lansarea competiției de granturi interne TUIAȘI

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIAȘI), prin Prorectoratul Cercetare, Dezvoltare și Inovare, anunță lansarea unei competiții de granturi interne, prin care se va acorda un număr de maximum 11 granturi pentru finanțarea proiectelor care vor participa la competiția UEFISCDI în cadrul PNCDI III 2015-2020, Subprogramul 1.1 – Resurse umane – Proiecte de cercetare postdoctorală (PD) și Proiecte de cercetare pentru stimularea tinerelor echipe independente (TE) – competiția 2016, care vor fi evaluate cu punctaj eligibil dar nu vor fi acceptate la finanțarea națională.

 

Grantul acordat de TUIAȘI va acoperi cheltuielile de logistică și de deplasare prevăzute în bugetul fiecărui proiect și va avea valoarea de 10.000 lei. Cheltuielile de personal vor intra în calculul valorii totale a proiectului, însă vor fi compensate cu activitatea de cercetare din norma de bază. În buget nu vor fi prevăzute cheltuieli indirecte.

 

Durata proiectului este de minim 6 luni și maxim 12 luni. Planul de realizare și bugetul vor fi refăcute, în acord cu durata diminuată și valoarea grantului. Fiecare proiect trebuie să prevadă, ca rezultat, publicarea cel puțin a unei lucrări în reviste indexate ISI cu factor de impact.

 

Monitorizarea tehnică și financiară va fi realizată în cadul Serviciului C.C.T.T. Polytech în mod similar cu proiectele finanțate prin programe naționale.