Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași este pe locul 200 în topul Times Higher Education pentru economii emergente.

Topul 300 BRICS & Emerging Economies folosește aceiași 13 indicatori precum topul mondial al universităților, dar care sunt recalibrați pentru a reflecta prioritățile de dezvoltare ale universităților din economiile emergente. Clasamentul cuprinde 300 de universități inclusiv din Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud.

Criteriile vizate au avut în vedere numărul de citări, veniturile din parteneriatele private, perspectivele internaționale, cercetarea și calitatea actului didactic.

Phil Baty, editorul clasamentului Times Higher Education, a declarat: „Insituțiile din top 300 trebuie să demonstreze standarde înalte de performanță în predare, cercetare, relații internaționale și transfer de cunoștințe, precum și un spirit de competiție cu universitățile din celelalte 50 de țări cu economii emergente. Clasificarea include doar cele mai bune universități, iar această reușită a Universității „Alexandru Ioan Cuza” merită să fie felicitată pe deplin.”