Tăriceanu invită PNL la o dezbatere asupra ‘autenticelor valori ale liberalismului’

 Copreşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a adresat luni o invitaţie Partidului Naţional Liberal pentru organizarea unei dezbateri asupra „autenticelor valori ale liberalismului astăzi”.

„Eu am lansat invitaţia, cred că mass-media poate fi interesată de un astfel de subiect şi, ţinând cont de această propunere, de provocarea pe care o fac celor de la PNL, sper să se găsească cineva care să organizeze o astfel de dezbatere săptămâna aceasta”, a declarat Tăriceanu, într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că o astfel de discuţie trebuie purtată „mai degrabă” în termeni politici şi ideologici.

„Nu ştiu ce discuţii am putea să avem cu PMP, care este un partid creat de Băsescu tocmai pentru a-şi salva pielea. Băsescu, am văzut, a condus România din funcţia de preşedinte zece ani şi cred că ne-a arătat tot ce poate, situaţia actuală i se datorează, deci toate abuzurile şi excesele la care asistăm astăzi din partea instituţiilor de forţă pe care astăzi le condamnă sunt opera lui. Ce să mai discutăm cu domnul Băsescu?”, a susţinut Tăriceanu.

În context, el a spus că pe partea stângă a eşichierului politic lucrurile sunt clare, subliniind că sunt confuzii în zona de centru-dreapta.

„Eu cred că în partea stângă lucrurile sunt clare. Este un partid bine definit în zona social-democrată. Cred că există, poate, încă, pentru anumiţi alegători o confuzie în zona de centru-dreapta, în zona liberală şi cred că această dezbatere ar fi necesară în această zonă”, a explicat copreşedintele ALDE.  www.agerpres.ro