Băsescu: Românii au dovedit mereu că au știut să aleagă ceea ce este mai bine pentru țară

Românii au dovedit mereu că au știut să aleagă ceea ce este mai bine pentru țară, consideră fostul președinte Traian Băsescu, care îi asigură pe cetățeni, din postura sa de candidat pentru Senat, că se va consulta periodic cu ei pe proiectele pe care le va promova în Parlament, alături de Partidul Mișcarea Populară.

„Funcția de șef de stat presupune extrem de mult timp pentru cântărirea și evaluarea deciziilor pe care trebuie să le iei în numele cetățenilor pe care îi servești. De foarte multe ori, timpul devine cel mai mare dușman al președinților. Uneori, evenimente imprevizibile te constrâng să faci mai mult ceea ce trebuie și mai puțin ceea ce vrei sau ceea ce ți-ai propus să faci pentru țara ta. În toți acești ani am învățat să ascult. De aceea mă angajez să mă consult periodic cu dumneavoastră în privința proiectelor pe care le voi promova în Parlament împreună cu colegii mei din Partidul Mișcarea Populară. Unul dintre aceste proiecte importante este unirea României cu Republica Moldova”, afirmă Traian Băsescu marți, într-o scrisoare adresată românilor.

Potrivit acestuia, la finalul celui de-al doilea mandat de președinte a sperat că poate să transfere experiența pe care a acumulat-o în cei 24 de ani de carieră în politică și administrație stând în afara politicii, dar a realizat că acest lucru nu se poate.

„Dumneavoastră aveți un singur vot, dar votul acesta poate însemna o șansă uriașă pentru viitorul României. Contez pe dumneavoastră, dragii mei români, care ați dovedit mereu că ați știut să alegeți ceea ce este mai bine pentru țară”, arată Băsescu, în mesajul său către români.

Fostul președinte amintește că în urmă cu șapte ani românii au votat la referendum pentru un Parlament cu 300 de membri, mai eficient și mai transparent. „Împreună am câștigat atunci această luptă. Nu și războiul. Pentru că voința populară, validată de Curtea Constituțională a României, continuă să fie ignorată și astăzi de toți cei care au pârghiile necesare pentru a o transpune în realitate. Lupta noastră pentru reducerea numărului de parlamentari la maximum 300 continuă”, spune Băsescu.

Fostul șef al statului recunoaște că au fost și momente în care i-a dezamăgit pe români. „Deciziile grele pe care a trebuit să le iau în anumite situații de răscruce pentru țara noastră poate v-au afectat pe unii dintre dumneavoastră. Vă înțeleg supărarea și vreau să vă spun că, în calitate de președinte, am încercat să fac tot ce ține de mine pentru ca românii și familiilor lor să fie cât mai puțin afectați de efectele crizei economice globale care a lovit și România”, menționează Băsescu.

Traian Băsescu precizează că Partidul Mișcarea Populară, pe care îl conduce, va lupta în Parlament pentru Legea sănătății, Legea educației, pentru susținerea natalității, pentru o agricultură performantă și un mediu sănătos. „Luptăm pentru o Românie puternică, în stare să ne ofere tuturor posibilitatea să muncim și să ne creștem copiii și nepoții aici”, subliniază președintele PMP.