MAI va mobiliza 45.000 de cadre pentru ziua alegerilor parlamentare

Ministerul Afacerilor Interne va avea mobilizate în ziua alegerilor parlamentare aproximativ 45.000 de cadre, dintre care 21.000 pentru protecţia secţiilor de votare, 12.000 pentru asigurarea ordinii publice, iar 11.000 vor forma echipe operative de specialişti şi rezerve, a anunţat joi ministrul Dragoş Tudorache.

El a precizat că supravegherea modului în care se vor desfăşura alegerile se va face nu numai cu efective MAI de la nivel judeţean, ci şi cu personal de la nivel central.

„Din dispoziţia mea, în fiecare judeţ din ţară avem câte o echipă compusă din lucrători din cadrul Corpului de Control şi cadre din structura centrală a Inspectoratului General de Poliţie, care lucrează alături de inspectorii şefi din fiecare judeţ şi împreună cu ei voi asigura comanda şi supravegherea tuturor măsurilor şi acţiunilor care vor fi întreprinse de structurile MAI în următoarele zile. Vrem să eliminăm orice suspiciune cu privire la imparţialitate, la modul în care deciziile luate la nivel teritorial, judeţean de către conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţeană e făcut”, a afirmat ministrul de Interne, la începutul Comisiei Tehnice Centrale pentru coordonarea activităţilor de organizare a alegerilor.

Acesta a mai spus că la nivel zonal – Cluj, Iaşi, Timişoara şi Bucureşti – au fost constituite patru echipe cu lucrători din Corpul de Control al Ministerului de Interne care vor soluţiona eventuale evenimente ce depăşesc autoritatea de verificare a structurilor judeţene sau atunci când situaţia o impune.

„Nu lăsăm doar la nivel judeţean sarcina şi responsabilitatea supravegherii pentru următoarele zile a modului în care la nivelul structurilor de interne sunt implementate toate măsurile necesare pentru asigurarea legalităţii modului de desfăşurare a procesului electoral, ci o facem şi cu o supraveghere crescută din partea ministerului”, a adăugat Dragoş Tudorache. www.agerpres.ro