Proiectul socio-educațional „Dăruind vei Dobândi”, derulat în decembrie

Proiectul socio-educațional „Dăruind vei Dobândi”, dedicat nevoii de cultură a unor categorii de public mai puțin „favorizate”, va fi derulat în luna decembrie de Asociația culturală SpectacolArt, informează organizatorii într-un comunicat transmis, vineri, AGERPRES.

Principalul scop al proiectului este de a oferi persoanelor vârstnice instituționalizate din patru centre, dar și personalului medical al acestora ocazia de a asista la spectacole de o înaltă ținută artistică.

„În cadrul proiectului ‘Dăruind vei Dobândi’, ediția a 2-a, al cărui titlu a fost inspirat din frumoasele cuvinte ale scriitorului Nicolae Steinhardt, avem plăcerea de a prezenta și în acest an persoanelor vârstnice instituționalizate din 4 Centre de Îngrijire și Asistență din Municipiul București, spectacole de aproximativ 50 de minute, care conțin arii celebre din operete clasice, universale și momente coregrafice care sperăm să le aducă mângâiere și fericire cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă”, se precizează în comunicat.

Din distribuție fac parte: Gianina Meragiu — vioară, Daniela Vlădescu—solist vocal, Mădălina Mechenici—solist balet, Iulian Rădoi — solist balet, Marius Meragiu — pian, Augustin Creznaru — flaut. Regia artistică este semnată de Iulian Rădoi.

Cofinanțatorul proiectului este Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, o organizație profesională, de utilitate publică, constituită prin asocierea liberă a creatorilor din domeniul artelor muzicale interpretative (instrumentală, vocală, dirijorală etc), al cărei scop constă în promovarea valorilor și interesele profesionale, materiale și morale ale membrilor săi.

AGERPRES, alături de alte organizații de presă, este partener media al proiectului.