Maria Ligor: Presa, o componentă fundamentală a statului de drept

Presa este o componentă fundamentală a statului de drept, a declarat, luni, ministrul delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni, Maria Ligor, la deschiderea unui stagiu de pregătire pentru tineri jurnaliști din Republica Moldova.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe (MAE), Ligor a precizat că o astfel de inițiativă își propune să contribuie la acțiunile României de susținere a parcursului european al Republicii Moldova. Ministrul a explicat că aceste cursuri au drept scop crearea unui spațiu în care să fie împărtășite experiența și cunoștințele privind standardele și normele Uniunii Europene, dar și practica jurnaliștilor europeni.

Stagiul de pregătire pentru tineri jurnaliști din Republica Moldova se organizează la București în perioada 12 — 18 decembrie 2016 și reunește 25 de jurnaliști de peste Prut. Aceștia vor participa la 10 ateliere conduse de specialiști din presa românească. În cadrul programului este inclusă și o componentă de internship, participanții având posibilitatea de a face practică în instituții de media din România, precizează MAE.