Clotilde Armand: A greșit soțul meu, dar a greșit și USR că l-a exclus

Vicepreședintele USR Clotilde Armand consideră că decizia de excludere din partid a soțului ei, Sergiu Moroianu, este una greșită, la fel cum greșită este și decizia acestuia.

‘Pentru mine este o decizie greșită a lui, care a creat o decizie greșită a Biroului Național. Este ca la tenis. Dacă mingea e greșită, în loc ca cineva să o oprească, se continuă mai departe și e greșit mai departe. Cred că este o decizie greșită și la nivel uman, pentru că o prietenie de 20 de ani cu un om loial și sincer nu se aruncă în aer pentru un moment de criză după alegeri. Este o decizie greșită la nivel de resurse umane, pentru că Sergiu Moroianu este un om de mare calitate și pentru USR este un atu că el este acolo un om loial care de ani de zile luptă”, a declarat sâmbătă Clotilde Armand, care a fost prezentă la Cluj-Napoca pentru un eveniment de promovare a cărții sale.

Ea a adăugat că decizia USR este greșită și din punct de vedere al managementului de partid.

„Este o decizie greșită și la nivel de management, pentru că o persoană care sesizează niște probleme, care nu s-a făcut auzită în cazul Comisiei de Arbitraj, al cărui mesaj nu a fost auzit și înțeles la nivel de partid și s-a dus public din această cauză, este un om care trebuie respectat. În orice organizație este bine să ai oameni care trag semnalul de alarmă. Un om care trage semnalul de alarmă trebuie să fie respectat. Încă o greșeală este faptul că înainte să se răspundă la ce a spus el, a fost exclus. Din punctul meu de vedere, această decizie este greșită’, a declarat Clotilde Armand.

Aceasta și-a lansat, sâmbătă, la Cluj, cartea ‘Am ales România’, și a spus că a aflat de excluderea soțului său tocmai în timpul evenimentului editorial.

‘Am aflat acest lucru în timpul lansării de carte. Cred că el poate să facă apel’, a mai spus Clotilde Armand.

Ea a explicat că soțul său n-a putut să se prezinte la partid când a fost convocat, ca urmare a postării sale de pe Facebook.

‘A fost convocat cu o zi înainte. Nu putea să se ducă pentru că eu, soția lui, eram aici, la Cluj. Aveam multe angajamente față de copiii noștri. Avem mai mulți copii și multe angajamente și el s-a angajat față de ei și nu putea să se ducă la acea ședință. Noi voiam să mergem duminică (…) La votul de excludere nu am fost acolo. Se pare că atunci când nu sunt eu acolo se iau decizii greșite’, a completat Clotilde Armand.

Ea a adăugat că asemenea crize sunt normale într-un partid.

‘Sunt crize normale. Va trebuie să vedem ce facem, dar în niciun caz așa ceva nu ne va distruge. Suntem mult mai solizi decât atât. E normal ca după alegeri să fie niște crize. Sunt mai multe subiecte care au fost gestionate într-un mod nu foarte democratic și transparent pentru că era presiunea timpului și a evenimentelor. Am dat exemplul banilor, care au fost foarte puțini și fiind foarte puțini, toată lumea a luptat pentru ei și a fost o dezamăgire și o frustrare pentru că oamenii nu aveau resurse de promovare. Oamenii ar fi vrut mai multă transparență, dar era o permanentă criză de timp. Pe partea ideologică noi acoperim tot spectrul și oamenii vin în USR pentru valorile lor, nu pentru bani. Oamenii sunt idealiști și dacă se creează dezechilibre, apar nemulțumiri’, a mai menționat vicepreședintele USR.

Sergiu Moroianu, membru al comisiei de arbitraj în Uniunea Salvați România și soțul lui Clotilde Armand, vicepreședinte USR, a fost exclus din partid, în urma unei decizii luate, vineri seara, de Biroul Național al partidului.

„USR a luat decizia să-l excludă pe Sergiu Moroianu din partid. Acesta a prejudiciat grav imaginea USR, fapt incompatibil cu statutul de membru. Biroul Național al USR a constatat că Sergiu Moroianu a încălcat articolul 13 litera c din Statut care prevede că un membru are îndatorirea să nu prejudicieze, prin luări de poziții publice, imaginea Uniunii Salvați România și a decis vineri excluderea lui din partid”, a informat USR, prin intermediul unui comunicat.

Decizia a fost luată în contextul în care Moroianu, membru al comisiei de arbitraj a USR, a exprimat pe facebook o serie de critici la adresa șefului campaniei electorale al formațiunii, Matei Păun, dezaprobând modul în care au fost alocate fondurile în timpul campaniei, dar și felul în care partidul a reacționat la criticile aduse de adversarii politici, privind o posibilă apropiere de George Soros. USR a apreciat că prin luările sale de poziție, Moroianu a prejudiciat în mod grav imaginea partidului.