ASMUȚIRILE LUI KLAUS IOHANNIS

 

Liberalii nu reușesc să-și revină din lovitura de măciucă pe care electoratul le-a tras-o în moalele capului, pe 11 decembrie 2016. L-a început s-a crezut că este vina Alini Gorghiu, adevărata ”moarte clinică” a PNL. După ce liderul liberalilor a fost nevoi să plece acasă, să-și ia adio de la ”Partidul lui”, a venit Raluca Turcan, care ar fi jucat câteva secunde rolul speranței de a ieși la liman. Totul a durat până ce ”blonda lui Stolojan” a deschis gura, pentru ca, toți să fie cât se poate de convinși că femeile nu fac bine liberalilor.

Din ce în ce mai multe scenarii aberante erau scoase în față, prin care liberalii din Modrogan credeau că vor reuși să ajungă la guvernare, chiar dacă electoratul le-a izbit ușa în nas, exilându-i în opoziție, acolo unde li s-a mai dat o șansă, după care, dacă nu vor învăța ceva, vor lua drumul țărăniștilor.

Dacă privim drept scena liberalilor suntem pur și simplu hipnotizați, căci o altă explicație nu avem pentru a ne explica ceea ce nu poate fi explicat. De ce liberalii nu reușesc să-și dea seama că au pierdut, fără drept de apel, aceste alegeri parlamentare?

Pe fondul acestei confuzii totale o vedem acum pe Raluca Turcan, agitându-se de una singură, să iasă la atac, să fluiere cu sabia învârtită deasupra capului înspre PSD, partidul care începe să-și arate aripile și să-și ia zborul deasupra mocirlei pe care a fost montată scena politică românească din 1990.

Lipsiți de moralitate și de maturitate politică, liberalii și useriștii mai încearcă o ultimă zbatere, prin convocarea unor manifestări în stradă, a simpatizanților acestor două forțe politice pentru a susține, printr-o așa zisă forțare de mână, menținerea în continuare a lui Dacian Cioloș în funcția de prim ministru.

Este incredibilă lipsa de fair play a unor actori politici dâmbovițeni, care nu au capacitatea de a recunoaște adevărul și de a respecta, de exemplu, voința poporului exprimată prin vot. Useriștii vin din stradă și demonstrează că doar în stradă se simt bine, chiar dacă Sergiu Moroianu le-a trădat aceleași apucături de mișcări subterane ca ale oricărui alt partid post-decembrist. USR face parte din același conglomerat de strigători, ”Săriți, prindeți hoții!”, când de fapt ei sunt hoții, după care încearcă să alerge singuri, singurei.

Cei chemați în stradă nu se vor bucura pentru câștigători, ci, culmea absurdului, pentru cei care au pierdut alegerile din 11 decembrie 2016, cu atât mai mult cu cât PSD a reușit să câștige cu cel mai mare scor din istoria parlamentară post-decembristă. Raluca Turcan încearcă să se poziționeze a fi în demna urmașă a Alinei Gorghiu, din gafă în gafă, uitând să citească legea și regulamentele în contextul unei situații reale.

Lipsiți în continuare de eleganță liberalii, dar și useriștii se fac de râs și vor să ia vorbe de ocară în cap, prin încercarea unei noi aduceri în stradă a simpatizanților lor, să facă scandal, să protesteze prin destabilizare, chiar dacă la vot au stat ascunși pe după perdele și nu au ieșit să-și exprime la modul direct opțiunea electorală (pentru liberali) sau au ieșit toți câți au fost pentru USR.

Klaus Iohannis stă în umbra acestor manifestări, atâta timp cât încăpățânarea sa de om deasupra oamenilor, îi atrage atenția că deja a început să piardă tot ceea ce a reușit să câștige de pe urma fatidicei conjuncturi a anului 2014, an în care facebook-ul l-a făcut preşedinte, iar George Soros nu este străin de acest plan atât de bine pus la punct, care a scos din minți toate creierele fierbinți ale institutelor de sondare ale opiniei publice.

Acum, când Liviu Dragnea a reușit să dea peste cap întreaga arhitectură a poftelor lui Klaus Iohannis în ceea ce privește ”Guvernul lui” și ”Parlamentul lui”, președintele nu se dă învins chiar așa de ușor, mergând până în străfundurile Gheenei, (acolo unde cu siguranță că va ajunge) cu această aroganță de ”neam prost”, chiar dacă trebuie să lupte împotriva poporului său, a votului ce a scos la lumină, din incertitudinea scorurilor apropiate, opțiunea pro PSD!

Suntem puși în situația ”ba pe-a mă-tii” de a ieși poporul celor 54% (din electoratul care și-a exprimat votul în favoarea PSD și ALDE), pentru a vedea cu ochii țării cât de puchinoși sunt cei pe care Klaus Iohannis îi asmute (precum ar asmute câinii) asupra pașnicului trecător, cel care are încredere în statul de drept și în instituțiile aferente lui.

ADI CRISTI