Gorghiu: Apelul meu este de solidaritate; să încercăm să generăm o formulă de opoziție

 

Senatorul PNL Alina Gorghiu a lansat marți un apel de unitate, de solidaritate către colegii liberali pentru a genera o formulă de opoziție „care poate fi una de succes”.

„În acest moment, trebuie să ne structurăm noi, PNL, ca singura opoziție la formula guvernamentală amplă, mare cât o gogoașă în momentul ăsta, și singurul mesaj pe care cu foarte multă prietenie îl dau față de colegii mei este acela că este un moment dificil pentru PNL, nu vreau să păcălim pe nimeni. E un moment delicat, dar este un moment în care, ca fost președinte al partidului care a greșit, care a făcut și lucruri bune, care a muncit, dar a fost de bună credință inclusiv atunci când a greșit, apelul meu e de unitate, de solidaritate acum și de a încerca să generăm o formulă de opoziție, care, în opinia mea, poate fi una de succes peste câțiva ani atunci când ne va fi dat votul de încredere al populației din România”, a afirmat marți Gorghiu la Senat.

Potrivit acesteia, „PNL, în istorie, a demonstrat, și în istoria recentă și în istoria mai îndepărtată, că se descurcă precum peștele în apă în opoziție”.

„Cred că în momentul acesta trebuie să ne gândim la cum se face opoziție, iar PNL, în istorie, a demonstrat, și în istoria recentă și în istoria mai îndepărtată, că se descurcă precum peștele în apă în opoziție și poate fi o perioadă de reviriment foarte bună. PSD este acum pe un val de încredere. Electoratul din România a crezut în niște promisiuni care, în opinia mea, se vor demonstra destul de repede a fi unele fanteziste. Trebuie să avem răbdare, însă și înțelepciunea să credem că momentele dificile întotdeauna sunt urmate de momente fericite. Asta e viața în politică, ăsta e ciclul”, a mai spus Gorghiu.