Constantin (ALDE): Mă bucur că a luat sfârșit criza politică; votul românilor se va pune în practică

Copreședintele ALDE Daniel Constantin a declarat, vineri, că în urma desemnării premierului de către președintele Klaus Iohannis criza politică a luat sfârșit, iar votul românilor se va pune în practică, arătând că, în câteva zile, Guvernul va fi instalat și programul de guvernare va fi implementat.

„În primul rând mă bucur foarte tare că a luat sfârșit criza politică. Ea, în primul rând, cred că nu trebuia să fie generată. România avea nevoie de Guvern mult mai devreme, pentru că sunt deja câteva măsuri care nu au putut fi prorogate, altele nu au putut fi implementate începând cu 1 ianuarie. Așa cum s-a spus anterior, așteptăm să ne apucăm cât mai repede de treabă. Sper ca în câteva zile să avem Guvernul instalat și programul de guvernare să fie implementat. Mă bucur foarte tare că votul românilor în sfârșit se va pune în practică”, a declarat pentru AGERPRES Daniel Constantin.

În legătură cu posturile din Guvern pe care le va primi ALDE, Constantin a spus că acest lucru este mai puțin important și că „lucrurile vor fi anunțate în câteva zile”.

„Cred că e mai puțin important acum. Acum sunt ultimele reglaje pe ceea ce înseamnă programul de guvernare, pe ceea ce înseamnă bugetul, pentru că toate lucrurile trebuie să fie cât mai repede definitivate. Astea sunt lucruri secundare: câte ministere, care sunt oamenii. Știu că este interesant pentru presă, dar pentru noi sunt lucruri secundare. Lucrurile vor fi anunțate în câteva zile, nu este o problemă foarte mare. Sunt discuții care, așa cum am spus anterior, încep imediat după desemnarea premierului”, a arătat Daniel Constantin.

Vineri, președintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind desemnarea lui Sorin Grindeanu în calitate de candidat la funcția de prim-ministru, pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului și listei noului Guvern, potrivit Constituției. Decretul a fost publicat în Monitorul Oficial.