Festivalul de Film de La Miami, o destinație marcantă pentru numeroase filme hispano-americane

Miami Film Festival 2017, care se desfășoară în perioada 3 – 12 martie, cuprinde o selecție internațională de 130 de filme din 40 de țări, dintre care 22 în premieră mondială, și care a devenit deja o destinație marcantă pentru cinematografia hispano-americană, relatează EFE.

Festivalul, inaugurat vineri seara cu filmul ‘Norman: The Moderate Raise and Tragic Fall of a New York Fixer’, în regia lui Joseph Cedar și cu Richard Gere în rolul principal, a dat startul celei de-a 34-a ediții care propune un program diversificat cu spectacole combinând proiecțiile cu întâlniri cu cineaști și vedete ale marelui ecran.

Richard Gere, 67 de ani și de două ori nominalizat la Oscar, a fost prezent la proiecția filmului care a inaugurat festivalul alături de regizorul peliculei, Joseph Cedar, după ce în prealabil a participat la un photocall împreună cu iubita lui spaniolă, Alejandra Silva.

Îmbrăcat într-un costum negru elegant iar ea într-o rochie galbenă, cei doi au pozat pentru fotografi în incinta sălii Olympia Theater, din centrul Miami, după ce defilarea pe covorul roșu a fost anulată din cauza ploii. După prezentarea filmului, Gere a mărturisit că a avut ‘o mare conexiune’ cu regizorul care semnează și scenariul filmul.

La această ediție a Festivalului de Film de La Miami se așteaptă o afluență de 70.000 de spectatori datorată, în mare parte, cinematografiei de limbă spaniolă, foarte apreciată de publicul din Miami. Printre acestea se numără pelicula chiliano-franceză ‘Jesús’, a regizorului chilian Jesús Fernando Guzzoni, sau filmul columbiano-canadian al regizorului Juan Andrés Arango, ‘X Quinientos’.

Cele mai așteptate filme sunt cele prezente în selecția HBO Ibero-American Competition, care cuprinde premiere mondiale precum thriller-ul argentiniano-brazilian ‘The Death of Marga Maier’, al regizoarei Camila Toker, sau ‘El Pampero’, o coproducție argentiniano-uruguayano-franceză, în regia lui Matías Luchessi, plină de suspans.

Un alt thriller foarte așteptat este ‘El otro hermano’, o coproducție argentiniano-uruguayană-spaniolă a regizorului uruguayo Adrián Caetano, care va fi prezentată la secțiunea ‘Knight Competition’. Secțiunea ‘Made in Cuba’ prezintă trei filme ale unor tineri regizori din această insulă: ‘Conectifai’, al realizatoarei Zoe García; ‘Great muy bien’, regizat de Sheyla Pool, și ‘Casa a la venta’, în regia lui Emanuel Giraldo Betancur.

Secțiunea deja clasică ‘Knight Competition’ reunește cirac 20 de filme care candidează la un premiu de 30.000 de dolari. Din selecție face parte și ‘El hombre de las mil caras’, o producție hispano-franceză în regia spaniolului Alberto Rodríguez. Alte filme așteptate sunt drama ‘El Amparo’, în regia venezueleanului Rober Calzadilla, și comedia ‘A Change of Heart’, al lui Kenny Ortega, prezentat în premieră mondială.

Miami Film Festival 2017 se va încheia duminica viitoare cu o gală de decernarea premiilor, nu înainte însă de prezentarea comediei spumoase ‘Es por tu bien’, a regizorului spaniol Carlos Therón, avându-i în rolurile principale pe José Coronado, Javier Cámara și Roberto Alamo.