Orban spune că dacă va ajunge președinte PNL, va avea cu Iohannis o relație de parteneriat transparent și deschis

Ludovic Orban, candidatul la funcția de președinte al PNL, a declarat vineri, într-o conferință de presă la Galați, că dacă va ajunge în fruntea formațiunii, PNL va susține toate măsurile din programul președintelui Klaus Iohannis.

El a precizat că va avea o relație de ‘parteneriat transparent’ cu șeful statului, mai ales că acesta a ajuns președinte fiind candidat PNL.

‘Va fi o relație de parteneriat transparent, deschis, bazat pe ceea ce ne leagă. Hai să fim serioși în această privință — președintele Klaus Iohannis a ajuns președintele României fiind candidat al PNL, fiind chiar președintele PNL, s-a prezentat în fața cetățenilor cu un program și în mod evident PNL susține președintele în aplicarea programului pe care l-a prezentat în momentul în care a fost ales președintele României’, a afirmat Orban, întrebat cum crede că va fi relația sa cu Iohannis dacă va fi ales președinte al PNL.

Întrebat dacă îl va susține pe Iohannis și dacă va face greșeli, Orban a răspuns: ‘V-am spus, susținem toate măsurile din programul președintelui Klaus Iohannis’.

Ludovic Orban s-a aflat la Galați în cadrul campaniei interne pentru funcția de președinte al PNL, județul de la Dunăre fiind al șaptelea vizitat de acesta. Candidatul s-a întâlnit cu aleșii locali din Galați și Tecuci în cadrul unor adunări în care, potrivit acestuia, a vrut să vorbească mai puțin și să asculte mai mult.

El a precizat că până la Congresul PNL din 17 iunie își propune să se întâlnească cu fiecare organizație județeană din țară de cel puțin două ori. Orban a mai precizat că până la acest moment singurul contracandidat al său înscris pentru funcția de președinte al PNL este Cătălin Predoiu.