Dan Grigore concertează vineri la Sala Radio; Misha Katz – la pupitrul dirijoral

 

Pianistul Dan Grigore va concerta vineri la Sala Radio, în compania Orchestrei Naționale Radio, dirijată de Misha Katz.

Potrivit unui comunicat, transmis marți AGERPRES, programul concertului va cuprinde Uvertura în stil italian, D 590, de Fr. Schubert, Concertul nr. 5 în mi bemol major pentru pian și orchestră, op. 73 — Imperialul de L. van Beethoven și Simfonia nr. 9 în mi minor, op. 95 — Din lumea nouă de A. Dvorak.

Biletele sunt disponibile pe www.eventim.ro, în magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Carrefour, librăriile Cărturești, Humanitas, în benzinăriile OMV și la casa de bilete a Sălii Radio.

Artist singular, încadrat de celebra publicație ‘Les grands pianistes du XX-eme siecle’ între patru cele mai importante nume ale pianisticii pe care România le-a dat lumii, alături de Clara Haskil, Dinu Lipatti și Radu Lupu, Dan Grigore este unul dintre cei mai mari muzicieni români.

Pianist, profesor universitar, eseist, om de radio și televiziune, Dan Grigore este astăzi un reper de necontestat în spațiul cultural din ultima jumătate de veac, se arată în comunicat.

Misha Katz, elev al celebrului Leonard Bernstein, a concertat în renumite săli din Amsterdam, Frankfurt, Paris, Moscova, Malta, Londra, Monte Carlo, Munchen și București.