Constantin: Am o relație bună cu Ponta, relație care nu are nimic de a face cu politica

Copreședintele ALDE Daniel Constantin a precizat, duminică, după ce Biroul Politic Central al formațiunii a decis să îi retragă sprijinul politic pentru funcția de viceprim-ministru și ministru al Mediului, că are o relație bună cu fostul premier Victor Ponta, relație care nu are nimic de-a face cu politica.

„Mi s-a reproșat în interiorul discuțiilor că m-am văzut și că mă văd cu domnul Ponta și le-am spus celor care au uitat că am o relație bună cu domnul Ponta, care nu are nimic de a face cu politica și că indiferent că nu mai ocupă funcția de președinte al PSD sau prim-ministru, eu nu îmi schimb părerea așa cum, din păcate, alții au făcut-o. Îmi amintesc momentul în care domnul Tăriceanu pășea pe scările Guvernului, mergând pentru sprijin la domnul Ponta. Se pare că acum o întâlnire în care vorbim cu totul și cu totul altceva decât politică este clamată și este folosită de domnul Tăriceanu pentru a arăta eventuale direcții pe care eu le-aș lua în activitatea politică”, a precizat Daniel Constantin, în cadrul unei conferințe de presă.

El a subliniat că nu a schimbat niciodată apartenența la un partid politic.

„Am intrat în politică în PC și sunt membru al continuatorului Partidului Conservator. Nu am trădat niciodată pe nimeni și nu am abandonat oamenii, cum este cazul și de această dată. Am pus la bătaie funcția mea de ministru și viceprim-ministru fără niciun fel de ezitare, pentru a păstra lângă mine oameni de valoare care au contribuit la succesul nostru. Și așa o să fac și în continuare. Din păcate, alți colegi pun mai presus interesul propriu decât alte interese care țin de onoare și caracter”, a adăugat el.

Biroul Politic Central al Alianței Liberalilor și Democraților (ALDE) a decis retragerea sprijinului politic pentru copreședintele formațiunii, Daniel Constantin, vicepremier și ministru al Mediului. De asemenea, ALDE o susține pe Grațiela Gavrilescu, ministru pentru Relația cu Parlamentul, pentru a prelua funcția de ministru al Mediului. În locul ei, ALDE dorește ca liderul grupului de senatori ai formațiunii, Viorel Ilie, să devină ministru pentru Relația cu Parlamentul.