Concursul National pentru Traducerea Poeziei Romanesti „Lidia Vianu Translates”

 

Anul acesta, in martie, a fost lansat Concursul National pentru Traducerea Poeziei Romanesti „Lidia Vianu Translates”, un concurs anual de poezie in limba romana, ale carui principale premii constau in traducerile in limba engleza de catre Lidia Vianu a volumelor castigatorilor.

 

Fondatorii Concursului sunt Lidia Vianu, Uniunea Scriitorilor din Romania si Societatea Muzicala, in parteneriat cu Uniunea Scriitorilor din Republica Moldova, Institutul Cultural Roman, The British Council, Universitatea din Bucuresti si Muzeul National al Literaturii Romane.

 

Concursul are ca obiectiv principal prezentarea si promovarea poeziei romanesti in lume​, dar si incurajarea creatiei literare, la modul general, prin deschiderea de noi canale de comunicare prin care aceasta sa ajunga la publicuri locale care o ignora, de cele mai multe ori datorita unei banale si greu de imaginat lipse de contact direct.

 

Concursul este deschis tuturor poetilor contemporani care scriu poezie in limba romana. Celor consacrati, in primul rand, dar si celor care nu au publicat pana acum ce au scris. Pentru acestia din urma, Concursul poate sa fie o sansa ca ​poemele lor sa ajunga la public fara sa mai treaca prin intortocheate culoare si filtre administrative si birocratice.

 

Pentru editia din acest an, inscrierile in Concurs se fac pana la data de 30 aprilie. Toate detaliile tehnice si alte informatii sunt pe site-ul oficial: www.lidiavianu.org.