Peste 2000 de locuri de muncă sînt oferite la Tîrgul de Cariere de la Chişinău

Peste 2000 de locuri de muncă sînt oferite în cadrul Tîrgului de Cariere de la Chişinău, care se desfăşoară astăzi şi mîine la Palatul Național „Nicolae Sulac”, informează MOLDPRES.

Solicitat de agenţie, organizatorul evenimentului şi PR managerul Tîrgului de Cariere, Corina Brândușan, a spus că tîrgul reuneşte 40 de companii şi organizaţii. „Sînt disponibile locuri de muncă în aproape toate domeniile de activitate. Companiile sînt în căutare de IT-iști, ingineri, manageri de producție, specialiști de marketing, agenți de vînzări, designeri, profesori de limbă engleză, auditori, agenți de turism, consultanți în relația cu clienții, dar și dispeceri, responsabili resurse umane, manageri financiari, contabili, vorbitori de rusă, engleză, italiană, suedeză, norvegiană, spaniolă, germană și portugheză. În acelaşi timp, pentru studenți există stagii de practică disponibile”, a specificat Corina Brândușan.

Majoritatea angajatorilor sînt din R. Moldova. Totodată, la tîrg sînt prezente şi companii internaţionale care au sedii în ţara noastră, cele mai multe fiind din România. Vizitatorii îşi pot găsi locuri de muncă atît în R. Moldova, cît și în ţări precum Germania, Danemarca, India şi Thailanda.

„Evenimentul se adresează tuturor persoanelor, în special celor interesaţi de carieră, creştere şi perfecţionare. Persoanele pot veni cu CV-urile pregătite sau îl pot completa chiar aici, discută cu reprezentanţii companiei despre oferte şi dacă sînt interesanţi lasă CV-ul pentru ca ulterior să fie contactaţi. La fel, companiile organizează interviuri pe loc, competiții și concursuri cu premii”, a menţionat Brândușan.

Tîrgul de Cariere este un proiect demarat în 2006, organizat în fiecare primăvară şi toamnă la Chişinău. În anul curent acesta a ajuns la cea de-a XI-a ediţie.